Bricsnet
Image default
Woning en Tuin

Eetkamerstoelen kopen die passen bij tafel én interieur

De eethoek is naast de zithoek een echt brandpunt in de woonruimte. Het zou zomaar kunnen dat je meer in de eethoek vertoeft dan op je bank. De bank zal met zorg zijn uitgekozen want dat is een belangrijk element in je interieur. Maar eetkamerstoelen zijn dat dus ook. Vandaar dat je best wat aandacht zou mogen besteden voordat je eetkamerstoelen kopen gaat. Je gaat er elke dag op zitten, dus er is het puntje van comfort. Ze vormen met de tafel een mooi geheel, dus moeten ze wel een stijl hebben die verwant is aan de tafel. En die bovendien ook nog past bij jouw verdere woonstijl. Gelukkig is er een riant aanbod op de markt. Het kost alleen wel tijd om al die fraaie sets de revue te laten passeren. In dit blog kaarten we alvast een paar aandachtspunten aan zodat je weet waar je rekening mee moet houden.

Eetkamerstoelen kopen waarvan de maten kloppen

Een eetkamerstoel moet lekker zitten. Dat heeft te maken met de zithoogte en de zitdiepte. Gemiddeld heeft een stoel een zithoogte van 46 cm en een zitdiepte van zo’n 40 cm. Heb je online een leuke set eetkamerstoelen gezien? Bekijk dan ook even de technische informatie. Een goede zithouding van een eetkamerstoel is als volgt: de rug steunt tegen de rugleuning van de stoel terwijl je lichaam een hoek maakt van negentig graden. Je knieschijven staan ter hoogte van de zitting en je voeten steunen vlak op de grond.

Leuningen of niet

Is je tafel thuis vaak lang en veel bezet? Met andere woorden: blijf je er soms een hele tijd lang natafelen of heb je kinderen die uren aan tafel blijven zitten? Kies dan vooral voor armleuningen als je eetkamerstoelen kopen gaat. Je kunt dan beter achteroverleunen en heerlijk met je armen op de leuningen hangen. Dat werkt best goed als je lang aan tafel zit. Als je echter de tafel alleen benut voor een snel ontbijt en het avondeten, zijn leuningen niet beslist noodzakelijk. Of kies een combinatie van beide, dat maakt je zithoek ook meteen een beetje speelser. Het aanbod in eetkamerstoelen lijkt bijna wel oneindig. En zodra je een mooi model hebt gevonden, ben je er dan nog niet. Want je kunt daarna kiezen uit allerlei stof- en leersoorten. 

Eetkamerstoelen kopen met mooie open frames

Staal is ‘in’ en heeft ook de eetkamerstoel gevonden. Tegenwoordig hebben nogal wat stoelen stalen frames. Het voordeel daarvan is dat je eethoek niet massief overkomt want de frames lijken slechts een paar slanke lijnen te vormen. Ook dit type stoelen wordt overal op het internet aangeboden. 

Ga online voor betrouwbaarheid

Ga je niet bij een fysieke winkel naar binnen maar neem je het gemak van online bestellen? Houd dan wel het volgende goed voor ogen voor je online eetkamerstoelen kopen gaat:

• Zijn er veel reviews over de eetkamerstoelen en de meeste gevallen positief uit?

• Kloppen de maten met wat je thuis hebt uitgerekend

• Om welk materiaal gaat het precies

• Zijn de stoelen van jouw keuze elders niet veel goedkoper te vinden?

• Hoe zien de leveringsvoorwaarden eruit?

• Kun je gratis de spullen retourneren als ze toch niet bevallen?

• Is er een mogelijkheid om achteraf te betalen?