Bricsnet
Image default
Aanbiedingen

Deze vijf dingen kun je allemaal doen met een buislasersnijder!

Als we het hebben over een buislasersnijder, dan hebben we het over een gereedschap waarmee je buizen nauwkeurig en gemakkelijk kunt snijden. Het gereedschap is onmisbaar voor elke loodgieter, monteur, timmerman en andere professionals die regelmatig met buizen werken. Maar een buislasersnijder kan ook heel goed van toepassing komen voor zelf klussers.

 

Benieuwd wat je allemaal met een buislasersnijder kan doen van Keizersmetaal.nl? Hieronder hebben we de vijf meest voorkomende dingen voor je op een rijtje gezet wat je kan doen met een buislasersnijder!

 

1.   Laseren van buizen

Zoals we net al hebben gezegd en wat ook wel voor de hand ligt wat een buislasersnijder kan door de naam van het gereedschap, is het snijden van buizen. Dit kan zowel bij metalen als bij kunststof buizen. Met een sterk gebundelde lichtbron wordt er een smeltpunt gecreëerd op het materiaal. 

 

2.   Verwijderen van beschadigde delen van buizen

Soms kan het voorkomen dat een buis beschadigd is of dat die beschadigd raakt. Bijvoorbeeld door corrosie of slijtage. Met een buislasersnijder kun je het beschadigde deel eenvoudig verwijderen en de buis opnieuw op maat maken. Dit is vooral handig wanneer je het beschadigde deel van de buis wilt vervangen door een nieuw stuk.

 

3.   Snijden van buizen op moeilijk bereikbare plaatsen

Een buislasersnijder kan ook handig zijn wanneer je buizen op moeilijk bereikbare plaatsen moet snijden. Het is bijvoorbeeld lastig om met een zaag of slijptol te werken op plaatsen waar je nauwelijks bij kunt. Ten eerste kost dat veel tijd, ten tweede is het ook nog eens gevaarlijk. Met een buislasersnijder kun je echter ook op deze plaatsen nauwkeurig snijden.

 

4.   Snijden van meerdere buizen tegelijk

Het kan ook voorkomen dat je meerdere buizen hebt. Met een buislasersnijder kun je ook meerdere buizen tegelijk snijden. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld meerdere buizen van dezelfde lengte nodig hebt. Door de buizen in de snijder te plaatsen en de handgrepen samen te knijpen, kun je snel en efficiënt meerdere buizen op maat maken!

 

Een buislasersnijder is dus een veelzijdig gereedschap dat voor vele toepassingen kan worden gebruikt. Of je nu buizen moet snijden, beschadigde delen moet verwijderen of buizen op moeilijk bereikbare plekken moet snijden, met een buislasersnijder kan het allemaal!