Bricsnet
Image default
Meubels

Design plafondlamp trends in 2022

Een nieuw jaar betekent een nieuw interieur, toch? Nu hoef je echt niet al het meubilair te vervangen en je wanden te schilderen om je interieur te veranderen. Kleine aanpassingen in je woonkamer of andere kamers kunnen al zorgen voor een hele andere stijl en uitstraling. Heb je bijvoorbeeld er al eens aan gedacht om andere lampen op te hangen? Verlichting en lampen zijn één van de belangrijkste manieren om de sfeer in huis te veranderen. Daarom hebben we voor jou de design plafondlamp trends van 2022 op een rijtje gezet. 

Industriële stijl

Wil je in jouw woonkamer industrieel design toepassen? Dan zijn design plafondlampen hier perfect voor! Bij deze stijl passen strakke, stoere en robuuste lampen. Ze zijn prachtig te combineren met andere zwartaccenten en hout in huis. Ook staan deze designlampen erg mooi bij een wat lichter of een wit interieur. Plafondlampen in een industriële stijl kun je bijvoorbeeld boven de eettafel of boven een kookeiland hangen.

Plafondlampen van glas

Met lampen van glas in je woning kun je eigenlijk alle kleuren en stijlen combineren. Er is ontzettend veel keuze in glazen lampen waardoor er altijd wel eentje is die past bij jouw smaak. Doordat deze lampen zo eenvoudig te combineren zijn met verschillende stijlen passen ze in iedere kamer. Ook deze lampen kun je boven de eettafel plaatsen, zo geef je de kamer ook direct een open en lichte uitstraling. 

Gouden lampen

Een trend die we in 2022 weer terugzien is de goudkleur. Gouden accenten en lampen in huis zorgen voor een elegante uitstraling en een warme sfeer. Maar bij welke stijl passen gouden lampen eigenlijk? Bij iedere stijl! Door bijvoorbeeld een gouden lamp toe te voegen aan een donker interieur creëer je een contrasterend effect waardoor de gouden lamp een echte eyecatcher wordt. Ook kun je goud combineren met houttinten en witte en blauwe kleuren. Wil je geen compleet gouden lamp? Kies dan voor een lamp met gouden accenten.

Hout en lampen

Een houten lamp of een lamp waar hout in verwerkt zit geeft de kamer een gezellige en warme uitstraling. Doordat de lampen een natuurlijke en neutrale kleur hebben zijn ze eenvoudig te combineren met elk interieur en elke stijl. Ook wat betreft hout lampen heb je veel keus en bestaan er veel variaties, waardoor er altijd wel een tafellamp of plafondlamp te vinden is in jouw stijl. Houten lampen zijn prachtig boven de eettafel maar je kunt ze ook gerust ophangen in je slaapkamer of woonkamer. 

Verander je interieur met nieuwe lampen

Nieuwe lampen ophangen zorgt dus al snel voor een verse uitstraling van jouw interieur zonder dat je grote aanpassingen hoeft te doen. Ben je op zoek naar design plafondlampen? Bekijk hier meer over het bedrijf Plaisier Interieur. 

 

https://www.plaisierinterieur.nl/