Bricsnet
Image default
Gezondheid

Courgettesoep eten in de middag

Het courgetteseizoen is aangebroken, en als je bent zoals de meeste mensen, kun je waarschijnlijk geen genoeg krijgen van de groene zomerpompoen. Zucchini kan op zoveel verschillende manieren worden gebruikt, en het is verbazingwekkend hoe veelzijdig deze groente kan zijn! Als je ideeën wilt over hoe je dit seizoen meer courgette in je dieet kunt opnemen, hebben we precies wat je zoekt: een courgettesoeprecept dat zowel superlekker als gezond is.

Deze courgettesoep zit boordevol voedingsstoffen door de ui, knoflook, gember en tomaten. Hij is bovendien glutenvrij en veganistisch en gemakkelijk te maken. Lees verder voor ons foolproof courgettesoep recept met stap-voor-stap instructies. Leer in dit artikel meer over hoe gezond courgettesoep is. 

Kan voordelen hebben tegen veroudering

Studies hebben aangetoond dat de carotenoïde luteïne anti-verouderingseigenschappen heeft in de huid. Bij inname hoopt luteïne zich op in de huid en is aangetoond dat het schade aan de huid veroorzaakt door ultraviolette (UV) straling vermindert, wat het proces van huidveroudering kan versnellen. Bovendien is courgette een goede bron van vitamine C, die ook helpt bij het voorkomen van rimpels, omdat is aangetoond dat het de collageenproductie in de huid verhoogt.

Kan de gezondheid van de ogen bevorderen

Zucchini is rijk aan beta-caroteen, een type carotenoïde dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Van bètacaroteen is aangetoond dat het bij inname de gezondheid van de ogen bevordert, met name bij het voorkomen van maculadegeneratie en retinolblindheid.

Kan jouw hart helpen beschermen

Zucchini is een goede bron van kalium, een mineraal dat kan helpen je hart te beschermen. Kalium is een elektrolytisch mineraal dat voorkomt in de vloeistof rond je cellen en een rol speelt bij het handhaven van je hartslag, het helpen reguleren van je bloeddruk en het controleren van je bloedsuikerspiegel. Een verminderde kaliuminname kan het risico op hartaandoeningen verhogen, terwijl een verhoogde inname van kalium het risico kan helpen verminderen.

Conclusie

Courgettesoep is een geweldige manier om meer courgette in je dieet op te nemen en te profiteren van alle heerlijke gezondheidsvoordelen die deze smakelijke zomerpompoen te bieden heeft. Naast het feit dat het een caloriearm voedingsmiddel vol vitamine A en C is, toont onderzoek aan dat het eten van courgette kan helpen de bloeddruk te verlagen, het cholesterolgehalte te verlagen en het risico op het ontwikkelen van hypertensie en coronaire hartziekten te verminderen. Courgettesoep is een uitstekende manier om deze prachtige groente op een andere manier aan jouw dieet toe te voegen – door ervan te genieten in de vorm van een heerlijke soep! Ga naar https://www.sap.je/ voor meer informatie.

https://www.sap.je/